Lag deg en skrivesirkel. Enten konkret inni ditt hodet eller sammen med medstudenter som også skal skrive. Det kan føles veldig ensomt å skrive. Det er vanskelig å komme igang. Husk at du sjelden er alene. Det skrevne ord er overalt.

Begynn med å lese og undre deg – let etter spennende ting eller andre innfallsvinkler, se etter filmer, bøker, skjønnlitteratur kan være en flott tilnærming og inspirasjonskilde. Gå ut i verden og skift briller hele tiden, lek at du er langsynt eller gå helt innpå som om du var nærsynt. Ta solbrillene av og på. Forsøk å se gjennom andres briller, hva ser du da? Tenk at du er mann eller kvinne, barn eller ungdom, voksen eller olding. Hvordan vil barnet se på problemstillingen og hvordan ville oldingen se på det?

Så være i denne runddansen mellom lese,snakke og skrive en stund.

Lag deg skisser og fremfor alt må du begynne å bli litt systematisk. Hvor leste du hva, hvor så du den filmen, hva het den, hvem har laget den og hvem snakket du med. Du vil jo være redelig. Senere skal jeg komme med tips iforhold til riktige referanser.

Når du har holdt på i skrivesirkelen en god stund er det på tide å lage en struktur på arbeidet. Tenkefasen er over. Nå må du komme igang!

Reklamer